fbpx

Creative Marketing

Онлайн Маркетинг

6 неоспорими причини, защо всеки бизнес има нужда от уеб сайт!

Никога не е имало по-добро или по-важно време да инвестирате в уеб сайт за вашия бизнес. Уеб сайтът предлага голямо разнообразие от предимства за всеки бизнес и повечето от тези ползи увеличават стойността си експоненциално с година на година, подобно на самия Интернет.

Вашият уеб сайт е мощен маркетингов инструмент. Добре поддържаната уеб страница може да ви помогне да спечелите конкурентно предимство във вашата индустрия и да подобрите вашия бизнес имидж.

Събрахме няколко конкретни причини, поради които вашият бизнес трябва да има собствена уеб страница. Ако сте горд собственик на бизнес, който все още е няма изграден уеб сайт, продължавайте да четете нататък!

  1. Конкурентите крадат от вашия бизнес

Това е една от най-важните и пренебрегвани причини защо всеки бизнес се нуждае от уеб сайт, независимо в коя категория попада- малък, среден или голям. Затова усетих, че заслужава място №1 в този списък. Освен ако не се радвате да преотстъпвате клиенти на вашата конкуренция и тя да ги обслужва, тогава на вас ви трябва уеб сайт. Без такъв, вие по същество просто връчвате пари в ръцете на конкуренцията, които биха могли да бъдат ваши. С изграждането на уеб страница ще можете да останете конкурентоспособни и наистина да се конкурирате със своите съперници, защото голям част от тях имат дигитално присъствие. Затова е важно бизнесът ви да има своя онлайн отпечатък- това не само ви помага да останете конкурентоспособни, но също така помага да затвърдите ролята си на прогресивен, модерен и технологично развит бизнес.

2. Хората търсят вашия бизнес онлайн

Ако се надявате да разширите бизнеса си и да привлечете нови клиенти, създаването на уеб сайт е важна стратегия, а това е така, защото интернет обикновено е едно от първите места, към които хората се обръщат, когато търсят продукти или услуги. Google сам може да се похвали със средно 5,6 милиарда търсения на ден. Ако нямате уеб сайт, вашият бизнес никога няма да бъде намерен. Това означава, че вашият бизнес ще остане непознат за много хора, които търсят фирми като вашата.

3. Наличието на уебсайт ще привлече нови клиенти към вашия бизнес и ще ви донесе повече пари.

Толкова много ни харесва статистика, която ще ви споделя, че затова я споменаваме редовно на наши клиенти:   81% от хората изследват бизнес или услуга онлайн преди да вземат решение за покупка. Ако нямате уеб сайт, нямате шанс да завоювате дял от този пазар. 

Приблизително 750 милиона души по света имат достъп до световната мрежа „WWW“. Без значение какъв е вашият бизнес, не можете да пренебрегнете 750 милиона души. За да бъдете част от тази общност и да покажете, че се интересувате да ги обслужвате, Вие има нужда от уеб сайт, който да е вашето лице в дигиталния свят. Вашият интернет сайт може да бъде достъпен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината, дори когато Вие не сте. Уеб сайтът ви действа като ваш постоянен бизнес застъпник в работно и извънработно време.

4. Може да привлечете нови местни клиенти в близост до вас.

Уеб страницата не служи само за намиране на клиенти глобално, тя е съществен инструмент за привличане и на местни клиенти или потребители които са в близост до вас. Почти половината (46%) от всички търсения с Google са от хора, които търсят нещо в близост до тях. Това важи особено за потребителите на мобилни телефони, които може да търсят магазин, ресторант или друга услуга, докато са в движение. Ако нямате уеб сайт, пропускате възможност да хванете тези потребители, когато те са били в близост до вас и са имали нужда от вашата услуга или продукт.

5. Наличието на уебсайт добавя достоверност към вашия бизнес

Потребителят на 21 век е скептик! Всъщност голям процент от хората заявяват, че няма да се доверят на бизнес без уебсайт. Наличието на добър уеб сайт моментално повишава доверието и легитимността на вашия бизнес към неговите клиенти. Хората са по-склонни да правят бизнес с компания, на която имат доверие, а уеб сайтът е първото място, на което ще отидат да проверяват за отзиви, опит, награди, сертификати и др.

Към момента потребителите очакват компаниите да имат онлайн присъствие, включително уеб сайт и ще считат компания, която НЯМА изградена интернет страница за по-малко професионална. Хората обикновено предпочитат да правят бизнес с някого, когото „познават“. На вашия сайт ще дадете възможност на потребителите да се запознаят с вашия бизнес, а може би и с вас самите, като по този начин те ще се чувстват по-удобно.

6. Спестете време в от отговори на често задавани въпроси

Прекарвате ли време в отговор на едни и същи видове въпроси за всеки от клиентите си? Е, това никога няма да спре напълно, но може да има надежда! Със изграждането на уеб страница за вашия бизнес ще можете да изложите отговорите на тези често задавани въпроси онлайн на вашия уеб сайт и да накарате клиентите си да посетят вашата интернет страница за малко самостоятелно обслужване.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ                                                   

Надяваме се, че досега разбрахте, че въпросът не е „имам ли нужда от уеб сайт за моя бизнес“, а „мога ли да си позволя да нямам уеб страница в цифровата ера в която живеем“. Затова ако искате да продължите да процъфтявате в дългосрочен план изграждането на интернет сайт е една от най-добрите инвестиции, които всеки бизнес може да направи.

Наличието на професионално изграден уеб сайт, пригоден за вашата аудитория, удобен за потребителя, и който твърдо поставя марката ви в съзнанието им – е необходимост в дигиталната ера на бизнеса. Ние от Криейтив Маркетинг можем да ви помогнем да разработите ефективно решение на уеб сайт за вашия бизнес, проектирано с всяка функция, която ви е необходима, за да привлечете целевата си аудитория и да изведете бизнеса си на следващото ниво. Ако искате да обсъдим как това може да се случи, не се колебайте, вземете телефона и ни се обадите +359 0876 982885!

Хареса ли ви статията?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest