fbpx

Creative Marketing

Онлайн Маркетинг

6 причини, поради които вашият уеб сайт се нуждае от SEO оптимизация на търсачките!

Днешните потребители разчитат на търсачките, за да им помогнат да намерят всичко.

Това означава, че независимо от това, което предлага вашият бизнес, вероятно вашата целева аудитория търси продукти или услуги като вашата в търсачки като Google.

И ако искате да ги привлечете към вашия сайт, имате нужда от SEO опитимизация или преведено на български оптимизация на търсачките.

Но ако сте прекарали много време в проучване на вашите опции за дигитален маркетинг, вероятно сте чували това и преди.
След като сте приели това обаче, следващият логичен въпрос е как да извършите въпросната оптимизация на търсачките(SEO optimization).

Ето защо тук и сега ще разберете, как точно оптимизацията на търсачките работи и защо SEO е толкова важно, както и няколко техники за оптимизация на търсачките и инструменти за оптимизиране на търсачките, които можете да използвате, за да увеличите своята видимост онлайн.

Въведение в оптимизация на търсачките „SEO

Оптимизацията за търсачки или SEO е стратегия за подобряване на класирането на вашия сайт в резултатите от търсачки като Google, Bing, Yahoo и др.

Тя включва идентифициране на ключовите думи и фрази, които вашата целева аудитория използва, когато търси продукти или услуги като вашата, и след това работи за постигане на добро класиране за тези търсения.

Разбира се, това е опростено обяснение – За по-задълбочен поглед върху оптимизацията на търсачките, можете да прочете „ТУК“!

6 причини защо вашият уеб сайт се нуждае от SEO оптимизация

Днес SEO е съществена част от всяка ефективна маркетингова стратегия.


Но за да илюстрираме напълно значението на оптимизацията на търсачките в дигиталния маркетинг, нека да разгледаме няколко от причините, поради които трябва да оптимизирате сайта си.

 1. Може да ви помогне да изградите марката си!

  Въпреки че брандирането често се счита за по-традиционна маркетингова стратегия, докато SEO твърдо попада в дигиталната категория, двете включват подобни стъпки.

  И когато разгледаме стъпките, свързани с оптимизирането на вашият уеб сайт или онлайн магазин, факторите са подобни. Трябва да създадете съдържание, което е в съответствие с нуждите и интересите на вашата аудитория, след което да намерите начини да печелите връзки към това съдържание от други сайтове.

  Ако имате предвид тази връзка, докато разработвате своята SEO стратегия, можете да изберете ключови думи и да създадете съдържание, което е в съответствие с изображението, което искате да има вашата марка.

  Тогава вашето онлайн присъствие ще отразява идеалното ви брандиране – и ще ви помогне да го свържете с целевата си аудитория.

 2. Оптимизиранят уебсайт печели повече трафик!

  На пръв поглед целта на SEO оптимизацията е да подобри класирането на вашия сайт в резултатите от търсенето.

  Но освен това, целта на постигането на високи класирания е да се привлече повече трафик – и в идеалния случай, този трафик да бъде превърнат в лоялни клиенти.

  Ако искате да привлечете повече потребители и трафик към вашия сайт, SEO оптимизацията е най-добрият начин за постигане на тази цел.

 3. SEO оптимизацията не изисква да плащате постоянно за реклама!

  Едно от най-големите предимства на SEO оптимизация търсачките е, че не включва заплащане на реклама.
  Помислете как функционират традиционните рекламни кампании.

  Вие определяте местоположението, аудиторията и т.н, залагайки конкретни параметри, като в замяна искате да се показва вашата марка, независимо дали това е на определен телевизионен канал, радио, страниците на списание или вестник или просто платена реклама в търсачките.

  След това плащате за конкретната рекламна кампания. Можете да платите за показването на рекламата Ви за определен период от време или в рамките на определени часове. Щом този период изтече, рекламата Ви спира да се показва – и спира да генерира резултати за вашия бизнес.

  Сега, помислете за различните страници, които се появяват в резултатите от търсачките.

  Разликата между google ads и seo оптимизация

Най-горните резултати в тази екранна снимка са платените реклами- т.нар. „плащане на кликване“ ,“Google AdWords” или „PPC“, където е обозначено с малкия маркер „Реклама“.

Подобно на традиционните рекламни кампании, позиционирането на едно от тези места, включва текущи разходи за реклама.
Разбира се, ако сте запознати с PPC или Google AdWords, знаете, че рекламодателите плащат само когато потребител кликне върху рекламата.

Все пак всеки посетител е разход, защото както вече казахме, рекламата се заплаща на кликване – и в момента, в който рекламодателят спре рекламната си кампания, той спира да се показва.

Но сайтовете, които се показват в органичните резултати, непосредствено под тези реклами, не плащат нищо за тези класирания, но те имат добре направена SEO оптимизация.

Тоест те са инвестирали значително време и пари в създаването на стойностни уеб страници, които се класират в тези челни места, те се появяват на страница Първа, именно защото алгоритъмът на Google смята, че те предлагат нещо качествено и ценно за потребителите.

В резултат те печелят трафик, без да харчат нито стотинка, но благодарение на добре изградена оптимизация на търсачките!

 1. SEO оптимизацията помага на вашата целева аудитория, да намери вашия сайт!

  Правилната оптимизация на търсачките може да помогне на бизнеса ви да се изправи пред вашата целева аудитория, тъй като те активно търсят информация.

  И като се има предвид колко често потребителите използват търсачките, за да намерят информация за продукти и услуги, това е огромна възможност.

  Всъщност 64% от потребителите се обръщат първо към търсачките, когато искат да научат повече за нов бизнес, продукт или услуга – и 41% ги използват, когато са готови да купят.

  Това означава, че ако искате вашият бизнес да е част от процеса на онлайн проучване на потребителя, той трябва да се показва в резултатите от търсенето по ключови думи, свързани с предлаганите от вас продукти или услуги.

  Голяма част от потребителите предпочитат да посетят официалния уебсайт на бизнеса, за да научат повече за тях.
  Наличието на силно онлайн присъствие не само ще ви помогне да постигнете маркетинговите си цели, но и ще даде възможност на целевата ви аудитория да изследва и купува по начин, който работи за тях, но и за вас.

 2. Оптимизация на търсачките повишава вашата достоверност и авторитет!

  Интернет промени драстично процесът на продажбите за много фирми.

  Това е така, защото днес потребителите имат достъп до множество полезни ресурси, които могат да им помогнат да научат за техните възможности, преди да говорят с търговски представител.

  А именно чрез SEO оптимизацията, можете да станете част от този проучвателен процес на крайния потребител.
  Това е особено вярно, ако комбинирате своите SEO усилия с маркетинг на съдържание. Когато създавате информативно, качествено и ценно съдържание, Вие имате възможност да изградите стойност и достоверност в потенциалните си клиенти.

 3. SEO оптимизацията е лесно измерима

  И накрая, едно от най-големите предимства на Оптимизация на търсачките е, че можете да измервате практически всеки аспект на резултатите си.

  За разлика от традиционните методи, които често разчитат на търсене на корелации между рекламни кампании и продажби, е лесно да видите възвръщаемостта, която получавате от вашата SEO инвестиция.

  Можете да използвате инструменти като Google Analytics, за да наблюдавате вашия трафик, източници на препратки, преобразувания и всякакви други показатели, които имат значение за вашия бизнес.

  По този начин можете да прецените точно какво работи и какво не. И да сте уверени, че разпределяте маркетинговия си бюджет в стратегиите, които имат най-голямо влияние върху най-важните ви цели.
Хареса ли ви статията?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest