fbpx

Creative Marketing

Какво е SEO оптимизация ?

Онлайн Маркетинг

Какво е SEO оптимизация ?

SEO означава оптимизация на търсачките! В практиката това води до увеличаване на трафика към уебсайта ви и по-добро класиране в резултатите от търсачки, като Google, Bing, Yahoo и др.


Посетителите, които пристигат на вашия сайт чрез помощта на търсачки, се класифицират, като ​​„органичен трафик“. Това е противоположно на „платеният трафик“, който се получава от хората, които кликват върху реклами, за да посетят вашия сайт.


Въпреки че има много търсачки, включително Google, Yahoo, Bing и други, обикновено SEO оптимизацията е фокусирана предимно върху оптимизиране на съдържанието за Google, тъй като това е най-популярната търсачка с над 85% пазарен дял.


Как работи SEO?


Много хора приемат за даденост, че когато използват Google, през повечето време веднага виждат подходящи и полезни резултати. Но има много подробности, които влизат в създаването на този списък с резултати. Как точно Google решава какви резултати да ви даде?


Въпреки че SEO е една технически сложна наука, основите и могат да бъдат лесно разбираеми за всеки интересуващ се.


Първо, нека да разгледаме как работят търсачките.


Как търсачките откриват и класират съдържание?


Всичко започва с откриването на съдържание от Google, което да се включи в резултатите от търсенето му. Както може би се досещате, това е напълно автоматизиран процес: търсачката на Google използва автоматизиран софтуер, наречен „бот“ или „паяк“. Тези ботове изследват (или „обхождат“) мрежата, като следват връзки и извличат информация, така че да предоставят на търсещият най-релевантните според Google уеб страници.


След като сайтът ви бъде открит, той се оценява. Ботовете за търсене се опитват да определят за какво се отнася, колко изчерпателен е и какво е качеството на съдържанието във вашата страница.


Всеки път, когато Вие използвате търсачкитите, те от своя старана използва сложни математически формули, наречени „алгоритми за класиране“, за да свържат вас със съдържанието и информацията, която най-добре отговаря на вашата заявка.


Как Google решава по какъв начин да класира съдържанието?


Има много фактори, които влизат в алгоритмите на Google и другите търсачки, как те да класират информацията, която достига до вас . Тези фактори за класиране включват неща като:

  • използване на думата за търсене („ключова дума“) и сродните термини в съдържанието
  • надеждността на домейна
  • броя и качеството на други сайтове, които се свързват към тази страница
  • качеството на съдържанието (включително дължина, форматиране и други)
  • скоростта на уебсайта

…и още много.


Това е на кратко принципа на който SEO оптимизацият работи. Ако искате на научите повече и се интересувате как да подобрите класирането на вашия сайт, моля свържете се с нас и с радост ще ви обясним.

Хареса ли ви статията?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest