fbpx

Creative Marketing

Онлайн Маркетинг

5 Причини, защо трябва да се рекламирате във Facebook

Социалните медии трябва да са част от стратегията за дигитален маркетинг на всеки бизнес. Това е ключов начин за споделяне на съдържание, изграждане на връзки и стимулиране на ангажираност. Вие обаче пропускате пълния потенциал на социалните медии, ако го използвате само за органичен трафик.
Социалните реклами ви дават уникалната възможност да достигнете до по-голяма част от вашата аудитория, често на ниска цена. След това можете да превърнете тези потребители в последователи и да продължите маркетинга за тях.
Facebook е най-популярното място за маркетинг в социалните медии. Facebook е особено популярен за местните рекламодатели и сега се използва от 62% от тях – при това не случайно.
Нека да разгледаме 5 причини, поради които толкова много марки се рекламират във Facebook и защо Вие също трябва да бъдете сред тях.

1. Рекламите във Facebook са достъпни

Сериозно, те са практически безплатни! Е, не съвсем. Всъщност причината, заради която трябва да се рекламирате е, че преминаването на трафик през вашата Facebook страница по органичен път вече не е достатъчно. Просто погледнете графиката по-долу, която за съжаление доказва, че дните на органичното класиране на Facebook страниците отдавна са отминали. Вашите публикации просто не се показват на стената на вашите фейсбук фенове.

Погледнато от положителната страна, с 10лв. за фейсбук реклама Вие може да достигнете посещенията до 200 души на сайта Ви, което само по себе си е доста впечатляващо!
Ако пък сте с ограничен бюджет за онлайн реклама, просто се уверете, че задавате разумни дневни параметри във Facebook, за да не надвишавате разходите, които можете да изхарчите.
По отношение на разходите за достигане до хиляда души, Facebook е далеч по-евтин от всички останали онлайн и офлайн канали.
Ако харчите по 2 лева на ден за реклами във Facebook, ще достигнете до 4000 души, които не биха ви видяли иначе“. „Ако не можете да спестите 60 лева на месец, не бива да работите.“

2. Вашата аудитори е във Facebook

Хората, които искате да таргетирате, имат акаунти във Facebook, те прекарват средно 40 минути на ден в платформата. Повече от 2 милиарда потребители имат акаунт, а 1,55 милиарда я използват всеки месец активно.

3. Възмонжостите за таргетиране във Фейсбук са изключителни.

Заедно с тонове различни видове реклами, като видеореклами, опциите за таргетиране на аудитория във Facebook са изключителни. Можете буквално да се насочите към президента Радев или министър-председателя Бойко Борисов. Независимо дали става дума за поведение, интереси, демографски признаци, връзки, възрастови диапазони, езици или местоположения, можете много конкретно да насочите вашата реклама, като зададете конкретни параметри, за да може вашата кампания да бъде максимално ефективна и да няма извън пазарни кликове. Ако желаете да настроим вашата кампания, така че да бъде максимално ефективна може да прочетете малко повече ТУК.

facebook targeting

4. Facebook ремаркетинг чрез персонализирани аудитории

Тази стратегия създава чудеса за търговците, тъй като ремаркетингът работи, като се насочва към аудитория, която вече е посетила вашия сайт, и следователно е по-вероятно да се интересувате от вашите продукти или предложения на някакво ниво. Посредством различни техники ще може да дадете тласък на вашите PPC(Pay Per Click) чрез ремаркетинг реклами във Facebook.

5. Facebook рекламите поддържат вашата органична стратегия

Плащането зa Facebook реклама може да допълни вашата органична стратегия, особено когато плащате за увеличаване потока на публикациите. Това е най-ефективно, когато обмислите внимателно кои публикации ще превърнете в рекламни.
Например рекламите ви дават идеалната възможност да таргетирате конкретни потребители, които ще намерят публикация Ви за релевантна. Вероятно е процент от тези потребители да споделят публикацията, което означава, че вашето съдържание ще стане видимо за повече потребители, без да е необходимо да плащате за реклама.
Друг начин за използването на реклами е достигнето до хора, които биха се възползвали от следването на вашата страница. За целта трябва да популяризирате своите най-ефективни публикации. Разбира се, целта на рекламната стратегия никога не трябва да бъде просто да спечелите повече харесвания за вашата страница.
Ако обаче се насочите към съответната демографска група, ще получавате харесвания от потребители, които ще продължат да бъдат обвързани с вашите публикации. След като тези потребители харесат вашата страница, те ще намерят по органичен път цялото това съдържание.
Краен вариант е да се популяризира събитие. Чрез увеличаване на видимостта на събитие чрез реклама във Facebook, то се показва в новинарските емисии на потребителите. Ако решат да присъстват, вашето събитие ще се покаже на техните приятели

В заключение

Рекламата във Facebook е съществен начин за разширяване на обхвата ви в социалната платформа. Освен това рекламите във Facebook играят роля в цялостния ви дигитален маркетинг, като повишават информираността за вашата марка, привличат клиенти, а понякога дори превръщат потребителите в клиенти

Хареса ли ви статията?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest